Šodien gatavoju gardu biezpiena sacepumu gluži kā bērnudārzā. Saskaņā ar šo recepti pēc atdzesēšanas tas daudz nekrīt, vienmēr ir maigs, gaisīgs un pūkains.
Labs brokastu variants visai ģimenei, un sacepumu recepte nemaz nav sarežģīta.
Sastāvdaļas:
biezpiens – 500 g.
olas – 2 gab.
manna – 100 g.
cukurs – 100 g.
vaniļas cukurs – 10 g.
sviests – 50 g.
piens – 50 g.
Kā gatavot:
Bļodā liek 500 gramus biezpiena (es izmantoju 5%).
Šeit lieku 2 olas, pievieno 10 gramus vaniļas cukura un 50 gramus sviesta istabas temperatūrā.
Tagad, izmantojot iegremdējamo blenderi, sasmalciniet līdz gludai masai vai manuāli izberziet caur sietu.
Ielej 50 gramus piena un vēlreiz sakuļ. Tāda ir viendabīga konsistence, kas mums jāsaņem.
Atliek pievienot 100 g mannas un 100 g cukura.
Lasi vēl: Kad sēt gurķu stādus, lai iegūtu maksimāli agru ražu
Sajauc ar putojamo slotiņu un atstāj uz 20 minūtēm, lai manna uzbriest.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk…
Tevi noteikti interesēs
- Uzzinot, kāpēc kaimiņš uz logu stikliem liek burbuļplēvi, es arī sāku to darītby Rinalds Bergmanis
- Pieredzējuši dārznieki zina – īpaši jāseko baklažānu lapām: ja tās sāk vīt un kļūst dzeltenas, jārīkojas uzreizby Laura Andersone
- Vilis Bukšs dalās novērojumos par 40 vasaras dienām, kas sniedz prognozes par gaidāmo rudeni un ziemuby Sandra Vīgante